Vragen?... laat het ons weten

Veelgestelde vragen

Klik hier voor de handleiding van het Groeispel!

De mogelijkheden zijn eindeloos, als het maar te maken heeft met het aan- of afleren van gedrag en gewoontes. Enkele voorbeelden: Groeien in zelfstandigheid zoals opruimen, huishoudelijke taakjes, zelf aan te kleden, bed opmaken, klaarmaken voor school, minder driftbuien, vlot naar wc gaan, zonder tut slapen, tafelgewoontes, slaaproutines… en meer. In onze Facebook community lees je hoe andere ouders het Groeispel gebruiken.

Het groeispel kan al vanaf de leeftijd van 3 jaar. We hebben tot nu toe goede ervaringen met kinderen tot 8 jaar.

De speeltijd is elke keer anders, het spel kan op een dag gespeeld zijn maar ook een week duren. Dit is afhankelijk van het leerdoel, het aantal stapjes dat je plaatst op het spelbord en hoe je kiest om te gaan met leermomenten in het leerproces.  Om je kind goed kennis te laten maken met het spel, adviseren we dat er minimaal 1x per dag de mogelijkheid is om een stapje te kunnen zetten. Meer mag natuurlijk altijd!

Samen met de aankoop van het groeispel komt het lidmaatschap tot een Facebook community (privé). Je kunt hier in contact komen met allemaal andere ouders die ook het groeispel gebruiken om hun kind te helpen in hun ontwikkeling. 

Laat je inspireren met praktijkvoorbeelden, deel je eigen ervaringen en krijg hulp als het even wat moeilijker gaat. Leren gaat immers met vallen en opstaan. Ook wij als beheerders zijn actief betrokken in de Facebook community, en zetten tegelijk volop in op leren van elkaar met gelijkgestemden! De link naar de Facebook community is https://www.facebook.com/groups/groeispel

Het coaching boekje is opgedeeld in 6 hoofdstukken: informatie over het groeispel zelf, doelen stellen, motiveren, groeimindset en omgaan met emoties. Het komt in een handig A5 formaat en telt in totaal 32 pagina’s! Klik hier voor een preview.

We hebben voor jullie een interessant overzicht gemaakt met de verschillende motivaties die bij het groeispel horen. Klik hier voor het overzicht.

Er zijn veel verschillende manieren om blanco stapjes te gebruiken in het groeispel, we delen je de drie meest gebruikte:

  • Afwisselen van een blanco stapje en een motivatiestapje: Door een blanco stapje toe te voegen tussen de verschillende motivaties, is er geen motivatie bij élke stap dat je kind zet. Dit kan interessant zijn als je kind doorheen de dag veel stapjes zet en daardoor niet steeds extra gemotiveerd moet worden. Ook help je je kind steeds langer vol te houden om naar een volgend stapje toe werken. De motivatie duurt immers iets langer.
  • Het hele pad vullen met blanco stapjes: Op die manier werkt je kindje langer naar een doelstelling en motivatie toe. Zeker voor oudere kinderen is dit een goede manier om te leren naar een doel toe te werken dat iets verder weg ligt. 
  • Als aftelstapjes: Ouders gebruiken het Groeispel ook als aftelkalender. Elk stapje staat dan voor een dag dichter bij de gebeurtenis. Dit maakt de resterende tijd zichtbaar en duidelijk voor je kind. 
Het leuke van het Groeispel is dat jij helemaal zelf beslist hoe en hoeveel je de blanco en/of motivatie stapjes inzet. Jij weet immers het beste wat al dan niet werkt voor je kind. Meer tips vind je terug in onze Facebook Community van het Groeispel.

De ster is een motivatie die je helemaal zelf vorm kunt geven. Misschien hebben jullie in je gezin wel iets bijzonders dat je kind extra weet te motiveren? Dan symboliseert dat de ster. Daarnaast kan je ook je kind een eigen invulling laten geven aan de ster, wat zou hij of zij graag doen? Laat de fantasie en creativiteit de vrije loop…. en geniet.

We gaan voor maximale klantentevredenheid. Mocht het dus zijn dat je niet tevreden bent over het spel, kan je dit onbeschadigd in de originele verpakking retour sturen binnen de 14 dagen na ontvangst. De retourkosten zijn wel voor eigen rekening.

Wat krijg je bij het Groeispel?

voor € 34,95 (excl. verzending). Beschikbaar vanaf 13 november

De waardering van www.littlewelp.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 23 reviews.
Deze website gebruikt cookies om jou ervaring te verbeteren